Категорија на програма: Дискусија

НОВИНАРСТВОТО И БОРБАТА ПРОТИВ КОРУПЦИЈАТА НА БАЛКАНОТ

Нашата почетна дискусија е за новинарството посветено на следење на корупцијата и теми поврзани со доброто владеење во различни земји на Балканот. Колку овие приказни имаат влијание во јавноста? Дали реалноста се менува со известување за овие важни прашања? Која е смислата на квалитетното новинарство во борбата против корупцијата? Ова се само дел од прашањата …

НОВИНАРСТВОТО И БОРБАТА ПРОТИВ КОРУПЦИЈАТА НА БАЛКАНОТ Read More »

ДИСКУСИЈА „МЛАДИТЕ НОВИНАРИ И ПРЕДИЗВИЦИТЕ ВО ДЕНЕШНАТА МЕДИУМСКА СРЕДИНА“ ПРОСЛЕДЕНА СО ПРИКАЖУВАЊЕ НА ДВА ДОКУМЕНТАРЦИ НАПРАВЕНИ ОД МЛАДИТЕ НОВИНАРИ ОД ПИНА

ДАТА: среда, 22 ноември | 19:00МОДЕРАТОР: Ивана КрстескаГОВОРНИЦИ: Виктор Вукановски, Маја Терзиова, Кристијан Трајчов, Даниел Василев