Категорија на програма: Програма

ВАЖНОСТА НА НОВИНАРСТВОТО ПОСВЕТЕНО НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

Нашата почетна дискусија ја посветуваме на новинарството посветено на животната средина и еколошките прашања, како и на климатските промени кои влијаат на планетата. Колку овие прашања имаат простор во медиумите? Колку се важни овие прашања за новинарството и нашето општество? Ова се само дел од прашањата за кои ќе се дискутира на отворањето на нашиот …

ВАЖНОСТА НА НОВИНАРСТВОТО ПОСВЕТЕНО НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА Read More »

ПОДИГНУВАЊЕ НА СВЕСТА ЗА ПРАВАТА НА БЕГАЛЦИТЕ, МИГРАНТИТЕ, ЛИЦАТА БЕЗ ДРЖАВЈАНСТВО И БАРАТЕЛИТЕ НА АЗИЛ

Дискусијата ќе се фокусира на начинот на кој медиумите и новинарството покриваат прашања како што се правата на бегалците, мигрантите, лицата без државјанство и барателите на азил. Можеме ли да направиме повеќе за да ја подигнеме свеста за овие прашања? Дали мејнстрим медиумите даваат доволно простор за покривање на приказни од ваков вид? Што можат …

ПОДИГНУВАЊЕ НА СВЕСТА ЗА ПРАВАТА НА БЕГАЛЦИТЕ, МИГРАНТИТЕ, ЛИЦАТА БЕЗ ДРЖАВЈАНСТВО И БАРАТЕЛИТЕ НА АЗИЛ Read More »

ОД НОРМАЛИЗАЦИЈА ДО САМОЦЕНЗУРА – ОНЛАЈН ВОЗНЕМИРУВАЊЕТО ВРЗ НОВИНАРКИТЕ

Презентација на публикацијата на ПИНА – Од нормализација до самоцензура – Анализа на онлајн малтретирањето на новинарките во С. Македонија проследена со дискусија. ДАТУМ: петок, 23 сеп | 19:15 МОДЕРАТОР: Кристина Озимец ГОВОРНИЦИ: Бојана Јовановска, Силвана Жежова, Искра Коровешовска