ЗА НАС

Седмиот Медиумски фестивал Скопје од 21 до 23 ноември ја вперува камерата кон корупцијата и улогата на медиумите во вечната антикорупциска борба. На фестивалското отворање новинари од Македонија и соседството ќе разговараат за (не)моќта на медиумите да се справат со овој сеприсутен феномен, а преку филмскиот избор кадарот се шири на глобалната медиумска сцена со исклучително квалитетни филмски и документарни остварувања кои нудат увид во повеќеслојноста на новинарската задача.

Медиумскиот фестивал Скопје, во организација на ПИНА, традиционално нуди и работилници за активни и надежни новинари, а преку дискусии и јавно презентирање на работата на колегите од Програмата за млади новинари и Програмата за жени новинари на ПИНА, отвора простор за збогатување на домашната медиумска сцена.

Како и секоја година, содржините и на ова фестивалско издание закажано од 21 до 23 ноември, се бесплатни. Наскоро на [mfs.mk] ќе биде објавена комплетната фестивалска програма која заинтересираните ќе може да ја проследат во Кинотека и Котур кафе.