Фестивали

2021 – Медиумски Фестивал Скопје

ЖЕНИТЕ ВО МЕДИУМИТЕ Фестивалот што започна како Истражувачки филмски фестивал Скопје, во 2021 година прерасна во Медиумски фестивал Скопје за да вклучи што повеќе теми од променливиот свет на современите медиуми и ги доближи до домашната публика. Петтото фестивалско издание беше посветено на „Жените во медиумите“, тема која беше логичен избор за нашиот мал јубилеј. …

2021 – Медиумски Фестивал Скопје Read More »

2020 – Истражувачкиот филмски фестивал – Скопје

СОЛИДАРНОСТ Суштината на новинарската задача е солидарноста – да се застапуваат безгласните, да се информираат засегнатите, да се разоткриваат неправдите во име на општото добро. Имајќи ги предвид промените што пандемијата ги предизвика во медиумската сфера, но и во комуникациите во целост, четвртото издание на Истражувачкиот филмски фестивал Скопје го посветуваме на нишките што нè …

2020 – Истражувачкиот филмски фестивал – Скопје Read More »

2019 – Истражувачкиот филмски фестивал – Скопје

Се упатувате кон дигиталното? Нема потреба да кликнете „Се согласувам“ за да продолжите. Истражувачкиот филмски фестивал – Скопје не бара да ги задржи вашите податоци, туку да го задржи вашето внимание со филмови, дискусии и работилници посветени на промените во медиумскиот делокруг во дигиталната ера. Станува сè потешко да се држи чекор со брзорастечката технологија …

2019 – Истражувачкиот филмски фестивал – Скопје Read More »

2018 – Истражувачкиот филмски фестивал – Скопје

Платформата за истражувачко новинарство и анализи – ПИНА заедно со партнерите ФЕС – Скопје од 25 до 27 октомври годинава во Кино Култура по втор пат го организира Истражувачкиот филмски фестивал – Скопје, неколкудневен настан посветен на новинарството и медиумите. Програмата на фестивалот е поделена во неколку сегменти, со филмови посветени на истражувачкото новинарство и други медиумски …

2018 – Истражувачкиот филмски фестивал – Скопје Read More »

2017 – Истражувачкиот филмски фестивал – Скопје

Платформата за истражувачко новинарство и анализи – ПИНА како еден од своите главни продукти од 3 до 5 ноември годинава во Кино Култура го организира Истражувачкиот филмски фестивал – Скопје, неколкудневен настан кој за прв пат се одржува во Македонија. Програмата на фестивалот е поделена во неколку сегменти, со филмови посветени на истражувачкото новинарство и други медиумски …

2017 – Истражувачкиот филмски фестивал – Скопје Read More »