Kristina Ozimec

2022 – Медиумски фестивал Скопје

ЖИВОТНА СРЕДИНА Шестото издание на Медиа Фестивал Скопје се одржа од 22 до 24 септември во Кинотеката на Македонија како и онлајн, со фокус на животната средина. На шестото издание разгледувавме актуелните прашања што не’ опкружуваат, од климатската вонредна состојба која ги погодува сите на планетата, до бетонизацијата на зелените површини во нашите градови, новинарството …

2022 – Медиумски фестивал Скопје Read More »

2021 – Медиумски Фестивал Скопје

ЖЕНИТЕ ВО МЕДИУМИТЕ Фестивалот што започна како Истражувачки филмски фестивал Скопје, во 2021 година прерасна во Медиумски фестивал Скопје за да вклучи што повеќе теми од променливиот свет на современите медиуми и ги доближи до домашната публика. Петтото фестивалско издание беше посветено на „Жените во медиумите“, тема која беше логичен избор за нашиот мал јубилеј. …

2021 – Медиумски Фестивал Скопје Read More »